Dansbutiken i Göteborg

gbgflytt.png

Dansbutiken i Göteborg grundades 1974 och har sedan dess legat på olika adresser i stan. Sedan 1989 hittar du oss på Vasagatan 48 nära den livliga Avenyn. 2012 slogs Dansbutiken Göteborg samman med Dance & Gym Shop på Gamla Brogatan 34 i Stockholm.

Då vår butik i Göteborg håller ett mindre lager än butiken i Stockholm finns det vissa artiklar på hemsidan eller i Stockholm som inte förs i Dansbutiken i Göteborg. Välkommen att ringa för att försäkra er om att en särskild vara finns i lager.

Från och med januari 2018 hanterar vi inte kontanter i butiken i Göteborg.

Dansbutiken
Vasaplatsen 6
411 34 Göteborg

E-post: goteborg@dansbutiken.com
Tel. 031 711 05 10

Öppettider 
Vardagar 10-18
Lördagar 10-14
Söndagar stängt

 

 

Kassan.jpg

Tåskoprovning i butiken – tidsbokning

Att prova ut sitt första par tåspetsskor är ett av de mest spännande ögonblicken i en ung dansares liv. Vi i Dansbutiken vill göra detta till en fin upplevelse men också säkerställa att det sker på ett professionellt sätt.

Be din balettlärare bedömma om du är redo att börja träna tåspetsteknik. Vissa lärare kommer råda dig att först börja med förberedande teknik. När din lärare anser att du är redo kan du boka tid för utprovning.

Drop-in är endast möjligt i mån av tid. Ring oss gärna för att undvika att ni kommer till butiken i onödan.

Boka tid via telefon: 031-711 05 10 (under butikens öppettider)


Information att ha med sig till utptovningen

Har din lärare några specifika önskemål för dig? T.ex. märke, hur skon ska sitta, hårdhet på sula eller om det ska finnas växtmån.

Har du dansat med tåspets tidigare? Om möjligt, ta med ditt senast använda par. Detta för att ge utprovaren mer information om vad just du behöver av dina skor och vad som eventuellt behöver justeras inför ditt nya par.

Informera oss gärna om det finns specifika problem som vi kan behöva ta hänsyn till.

Observera att det par tåskor vi rekommenderar efter avslutad provning endast är en rekommendation som först bör godkännas av dansläraren innan sidenbanden och andra tillbehör sys på.


Att tänka på inför utprovningen

Bär rörliga kläder då utprovaren kommer be dig göra olika övningar.

Använd konvertibla trikåer eller korta strumpor då utprovaren behöver kunna se dina bara fötter.

Avsätt tillräckligt med tid då en utprovning vanligtvis varar mellan 20-30 minuter.

Tänk på att vi har begränsat med utrymme i våra butiker. V ber därföri varje person som bokar tid inte har med sig fler än två personer i sällskap.


Varför tidsbokning?

De allra flesta dansbutiker har tidsbokning för att kunna erbjuda en proffessionell utprovning av tåskor. Detta är mycket viktigt då rätt passform är A och O för en korrekt teknik vid tåskoträningen. Som kund får du tid med en egen utprovare, möjlighet att känna efter ordentligt samt prova flera olika tåskomodeller och tillbehör om det skulle behövas.