Dansbutiken i Göteborg

Dansbutiken i Göteborg grundades 1974 och har sedan dess legat på olika adresser i stan. Sedan 1989 hittar du oss på Vasagatan 48 nära den livliga Avenyn. 2012 slogs Dansbutiken Göteborg samman med Dance & Gym Shop på Gamla Brogatan 34 i Stockholm.

Då vår butik i Göteborg håller ett mindre lager än butiken i Stockholm finns det vissa artiklar på hemsidan eller i Stockholm som inte förs i Dansbutiken i Göteborg. Välkommen att ringa för att försäkra er om att en särskild vara finns i lager.

Från och med januari 2018 hanterar vi inte kontanter i butiken i Göteborg.

Dansbutiken
Vasagatan 48
411 37 Göteborg
Tel. 031 711 05 10
E-post: goteborg@dansbutiken.com

Öppettider 
Vardagar 10-18
Lördagar 10-14
Söndagar stängt

 

Kassan.jpg


Tåskoprovning i butiken – tidsbokning

Boka tid via telefon: 031-711 05 10 (under butikens öppettider) Att prova ut sitt första par tåspetsskor är ett av de mest spännande ögonblicken i en ung dansares liv. Vi i Dansbutiken vill göra den upplevelsen så fin som möjligt men även säkerställa att den sköts på ett professionellt sätt. Därför har vi här några förslag att fundera över när man förbereder sig för sin första utprovning. Diskutera med din balettlärare om du är redo att börja träna tåspetsteknik. Vissa lärare kommer först råda eleven att börja med förberedande teknik inför tåspetsskor. När din lärare anser att du är redo är det dags att kontakta oss i någon av våra butiker för att boka din första utprovning.


Att tänka på inför utprovning

Bär mjuka, rörliga kläder då utprovaren kommer be dig göra olika övningar, t.ex. plié och tendu under provningens gång.

Använd konvertibla trikåer eller korta strumpor då utprovaren behöver kunna se dina bara fötter.

Om möjligt, ta alltid med ditt senast använda par tåspetsskor. Detta för att ge din utprovare bättre förståelse för vad just du behöver av dina skor och vad som eventuellt behöver justeras inför ditt nya par.

Avsätt tillräckligt med tid då en utprovning vanligtvis varar mellan 20-30 minuter.

Tänk på att vi har begränsat med utrymme i våra butiker. Därför ber vi att varje person som bokar tid inte har med sig fler än en, högst två personer i sällskap.